Draagzakken te huur en te koop

Er bestaan draagzakken in alle maten en vormen. 

Hoewel ze er voor het oppervlakkige oog min of meer hetzelfde uitzien zijn de onderlinge verschillen enorm. De manier waarop je hem aandoet, heeft ook een groot effect op het comfort voor jou en je baby

Wie een draagzak voor zijn baby zoekt volgt dus best deze gouden regel:

Pas een draagzak eerst met je baby!  

Draagzakken te koop bij Buik tegen Buik

De meeste draagzakken die je kan huren in de Draagbib kan je ook kopen of  bestellen bij Buik tegen Buik. 

Alle huurdragers vind je door naar onder te scrollen. Ze zijn verdeeld in verschillende categorieën om het zoeken te vergemakkelijken.  

Draagzakken te huur voor jonge baby's -1 jaar

Deze draagzakken werden specifiek ontwikkeld voor het dragen van jonge baby’s.

Het rugpand is onderaan meestal vrij smal. Van zodra de draagzak je baby niet meer van knie tot knie ondersteunt, dien je over te schakelen naar een groter draagsysteem. 

Draagzakken te huur die meegroeien met je baby

Deze draagzakken groeien mee met je baby. 

Sommige hebben een rugpand dat je zowel onderaan als bovenaan kan verlengen, verkorten, verbreden en versmallen.

Andere hebben verschillende rugpanden die met de maat van je baby meegroeien. 

Bij een derde soort maak je het rugpand korter door de heupband om te plooien en versmal je onderaan met een versmalbandje.

Elk systeem heeft zijn voor en nadelen. Grondig passen en kritisch kijken naar de ondersteuning blijft essentieel.

Draagzakken te huur voor peuters en kleuters

Ook peuters en kleuters worden graag gedragen. Zelfs wanneer ze uitstekend kunnen lopen, worden ze met hun korte beentjes vaak snel moe

Korte draagmomentjes kunnen een wereld van verschil maken: denk maar aan de terugweg na een dag school of uitstap naar de speeltuin. Wie graag wandelt, kan ongestoord op pad in het bos of in de bergen. 

Peuter en kleuterdraagzakken zijn specifiek gemaakt voor het ondersteunen van grotere kinderen en vaak ook geschikt voor grotere kinderen met een motorische beperking (of een gebroken enkel). Door de brede basis van het rugpand (al of niet met extra verbreders) worden ze in een aangename en ergonomische houding gedragen. 

De Easyfeel pre school is zelfs geschikt voor kinderen tot maat 134 en 28 kg.

Omdat je je kind dicht tegen je rug draagt, dus dicht in jouw eigen centrum, wordt dit zeer goed over jouw lichaam verdeelt en voelt het verrassend licht aan. 

Draagzakken te huur met een vaste maat

Het rugpand van deze draagzakken is weinig of niet aanpasbaar

Sommige draagmerken hebben draagzakken in verschillende maten: baby – toddler – preschool. 

Sommige draagzakken hebben een versmalband, vaak als extra accessoire, waarmee je het rugpand onderaan smaller kan maken. 
Andere draagzakken werken met een verkleinkussentje voor jonge baby’s. 

Opgelet: 
Het gebruik van een verkleinkussen is iets wat enige oefening en de nodige kennis vraagt. Het kussentje moet zodanig geplaatst worden dat de knieën van je baby ter hoogte van diens naveltje blijven. 

Onbuhimo draagzakken te huur

Een Onbuhimo is een van oorsprong Japans draagsysteem. 

De Onbu (draag op je rug) werd gemaakt voor mensen die hun kinderen tijdens het werken hoog op hun rug droegen, zodat die over de schouders konden meekijken.

Een onbuhimo bestaat uit een rugpand en 2 schouderbanden die rechtstreeks aan het rugpand vastzitten, er is dus geen heupband. Een fijn systeem voor zwangere mama’s die nog willen dragen niet graag een band om hun buik doen. 

Omdat het gewicht van je kindje enkel op je schouders rust, is het minder geschikt voor mensen met schouderklachten of rugproblemen. 

Opgelet:
Een onbuhimo is niet geschikt voor het dragen van baby’s onder 6 maand. Het vraagt de nodige torsostabiliteit en spierspanning. Algemeen wordt aanbevolen om te wachten tot je kindje zelfstandig tot zit komt. Doorgaans is dit pas rond 9 maanden.